So, dacă urmați vreo dietă de slăbit fugiți repede de aici. Rețeta de față are tone de calorii, nu este deloc sănătoasă, nu este pentru vegetarieni, așa că VALEA, ura și la gară…

Pentru cei care au curaj să pună un kilogram sau chiar mai mult pe abdomen, vă dezvălui ceva ce ar merge și la un restaurant cu stele Michelin, multe și strălucitoare.

 

Ingrediente:
– Friptura:
Piept de rață, vreo 2, minimum.
Sare, piper, unt, ulei de măsline.
– Sosul:
Ciuperci
Coniac sau whisky
Usturoi 2 căței
Unt
Ulei de măsline
Frișcă lichidă 200 ml
Mirodenii (salvie, rozmarin, piper, sare, etc… ce aveți prin zonă, poate niște nucșoară sau enibahar?)
– Garnitura
Cartofi mari
Salvie, rozmarin, piper, sare
Unt
Parmezan sau Grana Padano, sau cașcaval că merge și el.
Se prăjește pieptul de rață în ulei și puțin unt, cu sare și piper, se dă la cuptor până se rumenește.
Pentru sos se prăjesc ciupercile în ulei și unt, se adaugă usturoiul și mirodeniile, se toarnă coniacul și apoi frișca lichidă. Depinde de tupeu, se poate și flamba, aveți grijă la hotă anyway!
Se adaugă rața feliată și se mai lasă puțin la foc mic pentru a se îmbina aromele.
Cartofii se taie în adâncime în felii de 1-1,5 mm, dar nu până jos, se stropesc cu unt topit și ulei, se pudrează cu sare și piper și cu salvie și rozmarin.
Se dau la cuptor. Când sunt aproape rumeniți, se mai stropesc cu unt sau ulei de măsline, se presară cu parmezan și se mai rumenesc 5-10 minute.
Obligatoriu vin roșu sec, aerisit bine și în cantitați pantagruelice.
Și dacă supraviețuiți orgiei, a 2-a zi evitați cântarul și gustările, trageți adidașii în picioare și fuga la un jogging sau orice alt sport.
Auguri…
img_20160731_160959