Ei bine, acum e acum, am scos pistolul, l-am îndreptat către corp… o apăsare fermă pe trăgaci… și BANG!!!

Vă spun eu, am încercat, am căutat shellac, știți voi care shellac, ăla care e folosit la bomboane, pastile medicale, înghețată… secrețiile unui femele de gândac indian, am încins Google-ul după metodele tradiționale de recondiționare, French polish and shit… ceară de albine, nu e că sunt aerian, le-am aflat pe toate.

Am găsit și shellac, nu cu comandă în Italia ci colea sub podul Grant lângă IDM. Aveau de toate, shellac, alcohool tehnic, bumbac organic, tot ce trebuie. Aveau și un idiot de consilier, genul care e născut ca să te scoată din minți, nu știa ce vinde, nu avea prospecte, nu avea shellac decât transparent, dublu la preț și doar 700gr, mă îndoiesc că știa măcar cum îl chemă.

Înainte să devin violent și să-i iau fața la șmirghel, am preferat să fug la un amic care ține un laborator de vopsele auto. AUTO???? Acuma dacă începeți cu povești nemuritoare depre acustică, cum se schimbă dramatic sunetul unui pian dacă este vopsit cu materiale nepotrivite, vă spun eu ca nu are legătura, pianul sună prin placa de rezonanță, cea de sub corzi, restul este doar o bucată, e adevărat, o bucată frumoasă de lemn, mobilier. Însă povestea devine un crud adevăr când vine vorba de viori, contrabași șamd, acolo lacul face diferența.

Am cumpărat așa :

  1. Filler acrilic bicomponent negru HB body 634
  2. Vopsea acrilică bicomponent Negru Pastel, Sprint Italia
  3. Lac acrilic bicomponent Dyna, Olanda.

Listă ziua a 5-a

  • Pulverizat chit filler negru, pistol de vopsit profesional cu duza de 1,3mm
  • Șmirgheluit fillerul cu granulație 500.

 

Mi-era dor de aurolac

Nu-mi place să vopsesc, nici cu bidineaua, nici cu trafaletul și am descoperit că de fapt e nasol rău de tot să dai cu pistolul. Aș vrea să văd sângele rece al lui 007 cum o ia spre sud daca ar avea de vopsit Aston Martin-ul lui în garaj… Frate, îmi tremurau picioarele de frică, fillerul zbura în toate părțile numai pe pian nu, pistolul se înfunda, compresorul avea draci pe el și urla din toți rulmenții, un coșmar.

Unde mai pui că am inhalat  vapori de diluant acrilic în cantități industriale, când am ajuns la amicul cu vopseaua să mai cumpăr m-a întrebat:

„Frate, cum ai ajuns aici, ai condus, ce-ai tras pe nas de ai fața asta?”

„Diluantul tău idiotule, chimicalele de la tine!!!”

„A… o să vezi că nu e așa de rău, eu m-am obișnuit, după o vreme începe să-ti placă”

Ziua 4

Zilele 6,7,8 și 9