Îmi plac. Mor după ei. Mă ascund acolo în spatele lentilelor, parcă îmi oferă o anumită intimitate, o protectie împotriva lumii agresive în care trăim. Îi port toată ziua, iarnă, vară, pe bicicletă sau per pedes, îi am întotdeauna pe nas.

Acum vreo două săptămâni căscam gura prin târgul de vechituri din “Valea Cascadelor” și mă enervau ochelarii mei vechi și zgâriați. Dau de taraba uneia care aducea stocuri din Germania. Avea aruncați într-o cutie jerpelită câteva sute de ochelari de soare Polaroid, originali, ca la mama lor. În țiplă fraților, cu etichetele alea idioate lipite de lentilă. Zic: Cu cât îi dai?  Zice: 50 de lei. Zic iar:  Hai siktir, prea scump, nu faci un discount? 

Mi-a făcut, am luat o sacoșă de ochelari atât pentru mine cât și pentru iubita mea nefastă cu 25 de marafeți pe pereche. Po-ma-n ă.

Dar problemele abia au început, șterge frate la ei, lustruiește, puseseră mâna pe lentile toți gorobeții , aranjează, fă planuri, care sunt de mașină, care de sport, care de mers la miting, la operă…  Problema cea mai mare a apărut abia după ce am terminat cu ei. UNDE să-i așez?

Am ajuns în miezul subiectul din acest articol. Mai aveam în fundul curții o stivă de deșeuri din stejar, le cumpărasem pentru grătar dar s-au dovedit prietenoase și utile pentru o sumedenie de mici proiecte. La muncă: taie vere, lipește, înșurubează, dă cu lac, cu șmirghel și uite ce a ieșit, o frumusețe de stativ pentru ochelari.

Nu, nu e rotativ! Rotația leneșă și suavă este doar pentru prezentare. Mai aveam câteva cupoane de lemn rămase din alt proiect și am zis să construiesc un “Lazy Susan”.  Susan? Da fuk is this?! ( google-it maestre că nici eu nu știam cum îi zice). Adică o chestie care se rotește. Se poate folosi și pe post de masă rotativă la o cină cu pachețele chinezești și pui Shanghai. Motorul l-am săltat ieri tot din Valea Cascadelor cu 7,5 ron. Adică 2 la 15șpe lei, nou nouțe, de la o tipă la fel de tuciurie ca cea cu ochelarii, numai că face Austria nu Germania. Po-ma-nă!

O să mai prezint câteva proiecte cu ajutorul lui. Sau a ei că e Suzana 🙂

Enjoy!

 

Advertisement