Și dacă se întreba careva unde am dispărut în ultima vreme, uite că nu eram departe, tot pe lângă calculator dar cufundat adânc în programele de înregistrare și masterizare din micul meu studio. Din nou Chopin, mai mult Chopin, I love Chopin, nu pot să mă satur de muzica lui. Cânt tot felul de bazaconii, dar cu Chopin mă simt cel mai bine. Mă eliberează de toate gândurile negative care altfel mă bântuie de zor, mă simt ușor, seren, așa cum ar trebui să fiu și atunci când nu sunt în fața pianului.

Să vă spun la ce am lucrat, am încercat să dau o formă omogenă la mai multe lucrări care îmi plăceau, unele le-am mai cântat la vechiul meu pian Stingl, altele le-am înregistrat special pentru acest proiect. Produsul finit s-a cristalizat sub formă de album, sunt 14 piese și durează în jur de 53 de minute. Zece melodii sunt originale, așa cum le-a scris Chopin, celelalte patru sunt variațiuni, bossa-nova, samba, funky și un scurt jazz-vals. Una peste alta un cocktail de muzică romantică și jazz.

Acum cu CD-ul aproape terminat, i-am făcut și copertă, unde să-l stochez? Pe Soundcloud nu mai aveam spațiu, la Reverbnation nu primesc albume, You-Tube doar video… L-am pus pe Bandcamp, un site nou de muzică. Lipsea o piesă, valsul op.64 nr. 2 pe care l-am înregistrat chiar ieri, mai aveam de lucru la masterizare, volume, la ordinea melodiilor, la pauzele dintre ele, chestii pur tehnice. Dar cumva, fară ca cineva să știe că albumul este acolo, nu am spus nimănui, piesele au început să fie ascultate. Ba chiar spre surprinderea mea s-a și vândut, deși întreg albumul este oferit gratis pentru a fi ascultat. Un singur exemplar, l-a cumpărat un domn din Franța, probabil că i-a plăcut și a dorit să-l downloadeze. A plătit și TVA la el. Acum o să-mi cer scuze și-i voi trimite ultima piesă, cea care lipsea de pe album.

Dar pentru mine a însemnat fenomenal de mult, după 25 de ani în care am făcut tot felul de alte lucruri, acum este oficial, am câștigat din nou câteva parale din muzică. Nici nu-mi închipuiam că lumea mai are 53 de minute libere pentru a asculta Chopin, cu atât mai puțin să și plătească pentru un album cu melodii clasice.

Albumul este aici, dacă aveți o oră să-mi dăruiți ascultând piesele la care am lucrat vă mulțumesc din inimă. Pentru mine este o imensă bucurie să am onoarea de a fi aici în spatele monitorului și să știu că acolo, undeva departe, la capătul firului, cineva îmi ascultă muzica. Îmi doresc ca liniștea și starea de bine pe care le-am simțit cântând muzica lui Chopin să ajungă nealterată la voi. Acolo departe.

Enjoy!

Și dacă albumul meu chiar v-a plăcut, mai jos sunt câteva coduri cadou pentru a downloada CD-ul în format FLAC, MP3 sau chiar WAV. Când se termină mai postez câteva, eventual treceți codul la comentarii ca să se vadă că a fost deja folosit 🙂

Share, like, bla, bla, știți voi, muzica există pentru a fi ascultată.

Download aici!

mka2-x9vw
fy95-jt6s
l2tb-kb9l
cmzm-gh6j
cbt9-uv8k
pxnk-ek39
845t-78lz
ts7t-vfvg
v63y-cazv
7yxy-xb89