9Continui seria proiectelor din lemn cu un docking station pentru noul meu telefon Xiaomi Mi note pro. Stylish, funcțional 100% atât ca încărcare cât și ca transfer de date, se poate lucra lejer cu telefonul cât este așezat pe el și protejează conexiunea USB care de obicei se strică prima.

La capitolul materiale am folosit din deșeurile de stejar pe care le-am cumpărat pentru a face focul la grătarul din curte, dar de care mi-e milă să le folosesc la mici și cârnăciori…

Cu etapele de lucru nu ar fi prea mult de povestit, se vede în imagini, ceva mai dificilă a fost frezarea pentru așezarea cu precizie a conexiunii micro USB între cele două bucăți de lemn pe care stă telefonul. Am asigurat prinderea cablului cu lipici bicomponent transparent.

Finisajul a fost realizat prin șmirgheluire fină la granulație 500, ardere cu lampa de gaz și polish cu ceară de carnauba.

Materiale:

So, o bucată stejar pentru piesa principală, 3 bucăți ceva mai subțiri pe care le-am prins 6 șuruburi de alamă, acestea sunt pentru ghidaj și o riglă pentru suportul din spate.

Un cablu micro USB rămas de la un telefon mai vechi, aracet, 2 șuruburi pentru suportul spate, polish cu ceară de carnauba pentru finisaj lucios.

Șmirghel cu granulație de la 50 până la 500.

Lipici bi-component pentru fixarea cablului USB

 

Scule:

Freză “Dremmel” pentru introducerea cablului USB în lemn, ferăstrău pendular, mașină de șlefuit cu bandă, bormașină, șurubelniță electrică, lampă cu gaz pentru un design „ars” și rotoflex pentru finisaj.